Marieke

Stage lopen op het Servicekantoor

Marieke voerde in 2016 – tijdens haar studie Communicatie – haar afstudeeropdracht op het Servicekantoor van PLUS uit. Twee jaar later is ze doorgegroeid naar Campagnemanager op de afdeling Merk & Communicatie.

Wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Marieke, 27 jaar en heb communicatie gestudeerd. In 2016 voerde ik mijn afstudeeropdracht bij PLUS uit op de afdeling Merk & Communicatie. Tijdens de afronding daarvan ben ik gevraagd een collega te vervangen die met zwangerschapsverlof ging. Zo werd ik tijdelijk verantwoordelijk voor het logistieke traject en de campagnematerialen van onze landelijke pakketactie. Toen mijn collega weer terugkwam, stroomde ik door naar een vaste functie op de afdeling. Ik was verantwoordelijk voor de online en offline doorvertaling van landelijke en lokale communicatieprojecten/ -campagnes. Inmiddels heb ik de stap gemaakt naar Campagnemanager, waarbij ik verantwoordelijk ben voor concept en creatie van landelijke, crossmediale thema- en loyaliteitscampagnes.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Ik start met het checken van mijn mail en agenda-afspraken. Ook bekijk ik mijn deadlines voor die dag. Vervolgens pak ik de meest urgente zaken op en ga meetings in. Dit zijn bijvoorbeeld projectmeetings voor campagnes waarbij we met alle disciplines intern de laatste status bespreken en actiepunten verdelen. Ik stuur diverse (reclame)bureaus aan, beoordeel strategie- en creatieve voorstellen, controleer artwork, maak draaiboeken en zorg dat iedereen aangesloten is. In deze functie ben je echt een spin in het web!

Op welk project ben je het meest trots?

Oeh, die vind ik lastig! In de back-to-school periode hadden we de Disney Movie Moment campagne, waarbij klanten konden sparen voor 192 PLUS Movie Moments kaartjes. Dit was echt een te gekke actie. Ook omdat maar liefst 48 kaartjes ‘tot leven’ kwamen in de speciaal ontwikkelde app. 
Maar het meest trots ben ik op de komende kerstcampagne. Hier kan ik alleen nu nog niets over zeggen….

Geef in één zin aan wat er zo leuk is aan werken bij PLUS

Werken in de Retail is dynamisch. Dat houdt het werk afwisselend. Geen dag is hetzelfde! Het is leuk om samen met collega’s van verschillende disciplines een zo succesvol mogelijke campagne neer te zetten en na te denken over de klantbeleving. We hebben allemaal de drive om er een succes van te maken en onszelf elke keer weer te overtreffen!

Wat doet PLUS aan ontwikkeling van medewerkers? Heb je dat tijdens je stage al ervaren? Zo ja, hoe?

Er zijn veel cursussen, zowel intern via een eigen opleidingspartner van PLUS als extern. Zo wilde ik graag een cursus Photoshop volgen en heb ik die extern via een scholengemeenschap gevolgd. Verder zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Mijn loopbaan bij PLUS bewijst dat maar eens. Als je voldoende doorzettingsvermogen én de drive hebt, kun je heel ver komen!