Patrick

Sitemanager

Patrick is na zijn studie Technische Bedrijfskunde en Master of Food Management al 25 jaar werkzaam in de logistiek.

Wil je jezelf voorstellen?

Ik heb in die 25 jaar diverse functies bij bedrijven in de levensmiddelengroothandel, drogmetica en logistieke dienstverleners gehad. Daarbij was ik altijd betrokken bij het ontwerpen en implementeren en het operationeel aansturen van nieuwe conventionele en gemechaniseerde distributiecentra. Dát was voor mij ook de belangrijkste reden om in 2017 te starten bij PLUS.

In het project ‘Optimalisatie Distributie Netwerk’ (ODN) van PLUS komen namelijk alle facetten terug, waardoor ik mijn kennis goed kan inzetten. Ik vind het erg leuk om samen met een team de juiste oplossingen (bijvoorbeeld mechanisatie en nieuwe processen) te doorleven, te implementeren en operationeel tot een succes te maken.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Ik ben een vroege starter: rond 7.15 uur start ik de dag met een kop koffie bij de koffieautomaat. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de diverse vergaderingen en workshops. Met een divers team dat bestaat uit mensen uit de DC-operatie, staf logistiek en ICT werken we aan de voorbereidingen voor het nieuwe gemechaniseerde DC van PLUS. Naast de interne overleggen zijn er overleggen met externe partijen die onderdeel uitmaken van het grote project. Deze partijen zijn veelal specialist op het gebied van mechanisatie, robotisering, softwareapplicaties en bouw.

Op welk project ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op het resultaat dat we als team hebben gerealiseerd om te zorgen dat het technische ontwerp van de mechanisatie aansluit bij de goederenstroom en de groei van PLUS. Bij het gehele ontwerp hebben we - naast capaciteitvraagstukken - veel aandacht geschonken aan werkplekinrichting en hoe we het nieuwe DC kunnen aansturen. Naast het eindresultaat is met name de wijze waarop, waarbij we ook focus hebben gehad op het ontwikkelen van mensen, iets om trots op te zijn.

Geef in één zin aan wat er zo mooi is aan werken bij PLUS

De combinatie van een team en een nieuw DC ontwikkelen om te zorgen dat PLUS de beste supermarkt van Nederland wordt!