JORIS

Categorymanager

Joris begon zeven jaar geleden bij PLUS als Assistent category manager non-food en is inmiddels doorgegroeid naar Senior category manager KW.

Hoe ben jij bij PLUS terechtgekomen?
Na mijn HBO-studie Commerciële Economie en Master in Marketingmanagement, begon ik zeven jaar geleden bij PLUS als Assistent category manager non-food. In deze functie ondersteunde ik de Category manager. Ik hield me onder meer bezig met de inkoop van nieuwe producten en het prijs- en promotiebeleid. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot Senior category manager KW.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?
Op de afdeling category management is het écht elke dag anders. Interne en externe afspraken wisselen elkaar in rap tempo af. De combinatie van structureel bouwen aan een categorie en assortiment en de hectiek van de wereld van Fast moving consumer goods is dan ook in de agenda terug te zien.

Je bent net overgestapt van de categorie Vriesvers naar KW: hoe belangrijk is het voor jou voor welke categorie je werkt?
Sindskort ben ik verantwoordelijk voor het drankenteam en specifiek bier/slijterij. Een mooie nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. In de jaren bij PLUS heb ik echter wel geleerd dat elke categorie zijn charme heeft. Ook een categorie waar ik privé geen affiniteit mee heb, zoals dierenvoeding, kan erg interessant zijn.

Op welk project ben je het meest trots?
Ik ben trots op de meest ondernemende projecten waar je bij PLUS de ruimte voor krijgt. Zo ben ik binnen mijn rol als Category manager Diepvries trots op de introductie van Alpro ijs in Nederland. Zonder dat de leverancier dit al van plan was, hebben we hem kunnen overtuigen toch te starten. De resultaten zijn top. Ook het samen bouwen met Beyerlander als nieuw merk binnen friet is een voorbeeld van ondernemerschap. Tot slot is het supergaaf bezig te zijn met een bijzonder kerstassortiment. Het ontwikkelen van de lekkerste ijstaart die voorop het vijfde nummer van het PLUS magazine GENIETEN staat, geeft absoluut een goed gevoel.

Geef in één zin aan wat er zo leuk is aan werken bij PLUS
PLUS is groot genoeg om professioneel te werken en klein genoeg om ondernemend te blijven en dat in een CM-team waar de sfeer top is!