Wij zijn PLUS

De PLUS supermarkt is een plek waar klanten zich thuis voelen en prettig verrast worden. ‘Goed eten’ staat bij ons centraal. Dat betekent lekker eten, gemaakt uit liefde voor het ambacht en met aandacht voor mens, milieu en dierenwelzijn. Betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Middenin de maatschappij, of het nu in een grote stad of een klein dorp is.

Een uitgekiend assortiment, deskundig en vriendelijk personeel, een uitstekende winkellocatie en een voor de klant optimale winkelervaring. Dat zijn onze kwaliteitsprincipes. En dat alles tegen een goede prijs. Wij zijn PLUS.

Onze missie & ambitie

Bij PLUS hebben we een missie: een duurzame bedrijfsvoering, waarbij de klant centraal staat en de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag. Ambitieus? Misschien. En dan willen we ook nog eens de beste supermarkt van Nederland worden.

Onze organisatie

PLUS is een coöperatie van 221 zelfstandige supermarktondernemers en hun 260 supermarkten, verenigd in de ondernemerscoöperatie De Sperwer U.A. De overkoepelende serviceorganisatie van deze supermarkten is PLUS Retail, die bestaat uit het servicekantoor in Utrecht, drie regionale distributiecentra en een landelijk distributiecentrum. We hebben aangekondigd een centraal gemechaniseerd DC in Tiel te gaan bouwen. Dit DC neemt op termijn de activiteiten van de andere distributiecentra over. Het doel van het servicekantoor is de winkelondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Hier worden voor de ondernemers centrale diensten zoals marketing, distributie, category management, ICT en financiën uit handen genomen.

PLUS is lid van Superunie. Deze inkooporganisatie vertegenwoordigt circa 30 procent van de markt. De PLUS Holding B.V. heeft ook een 45 procentsbelang in Spar Holding B.V. In 2017 realiseerden de PLUS ondernemers een consumentenomzet van 2,4 miljard euro en een marktaandeel van 6,4 procent.